Ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης - Πώς διαμορφώνεται η τιμή εκκίνησης

Ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης - Πού διαμορφώνεται η τιμή εκκίνησης Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Την Τρίτη ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για αυτή τη χρονιά.

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, μιλώντας νωρίτερα το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ, ανέφερε πως η τιμή εκκίνησης της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης φέτος, διαμορφώνεται γύρω στο 1,11 ευρώ/λίτρο. Η τιμή αυτή όπως επισημαίνει αφορά τις αστικές περιοχής και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν γεωπολιτικές εξελίξεις, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

«Ούτε την παραμονή θα ξέρουμε, αλλά υποθετικά η τιμή εκκίνησης αναμένεται από 1,10 ώς 1,20 ευρώ/λίτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.  «Οι αλλαγές είναι από τα διυλιστήρια. Αυτή τη στιγμή η απλή αμόλυβδη στην Αττική και Θεσσαλονίκη είναι1, 75- 1,80, ενώ το πετρέλαιο ξεκίνησε από 1,38», συνέχισε η κ. Ζάγκα.

Ωστόσο αναφέρθηκε και στις καταγγελίες για νοθεία, επισημαίνοντας πως ο χώρος τους γέμισε παρεμπόριο. «Έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες για πειραγμένες αντλίες, για νοθεία, γι’ αυτά τα δήθεν φθηνά, ενώ με το νέο νόμο υπήρξε περιστατικό που αντί να κλείνει πρατήριο καυσίμων πήγε στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη», τόνισε.

«Ο δικός μας χώρος γέμισε παρεμπόριο. Το τηλέφωνό μου δεν σταματάει για πειραγμένες αντλίες. Ωστόσο, το πλαφόν είναι ακόμη στην πλάτη μας και ό,τι ποσοστό είχαμε στα τέλη Αυγούστου του 2021 υπάρχει και τώρα. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικά τιμολόγια κι αν δώ κάποιον με τιμή κάτω του 1,70 φυσικά πονηρεύομαι», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στο παράνομο – λαθραίο ναυτιλιακό καύσιμο τονίζοντας ότι η ΑΑΔΕ σωστά υποχρέωσε με τσιπάκι σε τελωνεία και πλωτά μέσα.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Οικονομία / Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Τι ισχύει το καλοκαίρι του 2025 για τις θερινές άδειες στον ιδιωτικό τομέα – Πότε καταβάλλεται το επίδομα αδείας, πόσο είναι, πώς επιμερίζεται και τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
LIFO NEWSROOM
Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM