Τέταρτο θέμα η Ελλάδα στην ατζέντα του Eurogroup της Παρασκευής

Τέταρτο θέμα η Ελλάδα στην ατζέντα του Eurogroup της Παρασκευής Facebook Twitter
0

Τέταρτο θέμα αποτελεί η Ελλάδα στο προσχέδιο της ατζέντας που δόθηκε στη δημοσιότητα, για το άτυπο Eurogroup της 7ης Απριλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βαλέτα της Μάλτας. Τα μέτρα από το 2018 και μετά, τα εργασιακά και τα ενεργειακά, είναι τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά στις διαπραγματεύσεις Αθήνας - θεσμών, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη.

Ειδικότερα, η ημερήσια διάταξη αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν για «την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, μετά το τελευταίο Eurogroup του Μαρτίου». 


Ακόμα, επισημαίνεται πως οι συνομιλίες μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών επικεντρώνονται στα βασικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία σε ένα συνολικό πακέτο πολιτικών, το οποίο θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. «Τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στην ενέργεια, αλλά και την εξισορρόπηση των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα, δηλαδή από το 2018 και μετά», προστίθεται στην ημερήσια διάταξη.


Εξάλλου, η τραπεζική ενοποίηση, η Κύπρος και οι επενδύσεις σε ανάπτυξη και απασχόληση είναι τα άλλα θέματα που θα απασχολήσουν το Eurogroup της Μάλτας.


Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρούσες θα είναι η επικεφαλής του Ενιαίου μηχανισμού Εποπτείας (SSM), Nτανιέλ Νουί και η επικεφαλής του Ενιαίου Ταμείου Εξυγίανσης (SRB), Έλκε Κένιγκ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ