Τα Zara στη Βρετανία πλέον θα χρεώνουν τις online επιστροφές

Τα Zara στη Βρετανία πλέον θα χρεώνουν τις online επιστροφές Facebook Twitter
0

Η ισπανική αλυσίδα οικονομικής ένδυσης Zara γίνεται η τελευταία εταιρεία που αλλάζει πολιτική επιστροφών που αγοράστηκαν διαδικτυακά. 

Ειδικότερα, η εταιρεία πλέον θα χρεώνει τους καταναλωτές για τις αλλαγές τους με το ποσό των 1.95 λιρών στη Βρετανία, κόστος που θα αφαιρείται από την επιστροφή χρημάτων για τη συγκεκριμένη παραγγελία. 

Οι επιστροφές μπορούν να γίνονται πάντα δωρεάν με φυσική παρουσία σε κατάστημα. 

Ήδη, εταιρείες όπως οι Uniqlo και Next χρεώνουν ήδη τις επιστροφές, ενώ αναλυτές εκτιμούν πως κι άλλες μεγάλες αλυσίδες ένδυσης θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των Zara. 

Οι online παραγγελίες εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως ακριβώς και οι επιστροφές στις περιπτώσεις που κάτι δεν είχε το σωστό μέγεθος ή δεν ήταν όπως το περίμενε ο καταλανωτής. Ωστόσο, αυτές οι επιστροφές αποδεικνύονται εξαιρετικά ακριβές για τους εμπόρους. 

«Είναι μια αυξανόμενη τάση, ξεκίνησε πριν την πανδημία και θα συνεχιστεί, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να μεγαλώνει» σημειώνει ο Νικ Κάρολ, επικεφαλής έρευνας λιανεμπορίου στο Mintel. 

Η χωρίς χρέωση αλλαγή στα φυσικά καταστήματα ίσως συμβάλλει στην επιστροφή των καταναλωτών στα καταστήματα, αναφέρει ο ίδιος. 

«Στα καταστήματα η επιστροφή γίνεται γρηγορότερα, κάτι που είναι πιο αποτελεσματικό οικονομικά, και επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα των αυθόρμητων αγορών όταν οι καταναλωτές βρίσκονται στα καταστήματα» προσθέτει. 

Η αλλαγή αυτή πολιτικής στις επιστροφές δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Πολλοί στα social media επέκριναν τη μετακύλιση τού κόστους επιστροφής στον πελάτη, άλλοι πάλι υποστηρίζουν την απόφαση που θα έχει μικρότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον. 

Με πληροφορίες από BBC

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ