Συνάντηση Σαπέν- Τσακαλώτου: Νέα περίοδος οικονομικής ανάπτυξης και επενδύσεων στην Ελλάδα

Συνάντηση Σαπέν- Τσακαλώτου: Νέα περίοδος οικονομικής ανάπτυξης και επενδύσεων στην Ελλάδα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Την ανάγκη να δοθεί βάρος στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, στις αλλαγές στο κράτος και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνάντησή του στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.


Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, εάν αυτά επιτευχθούν, θα έχουμε μια διαφορετική Ελλάδα, η οποία θα μπορεί να βγει στις αγορές, ενώ θα επιστρέψει η ανάπτυξη. Παράλληλα, θα υπάρξει και μια αίσθηση δικαιοσύνης ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα φτάνουν σε όλους.


Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι με τον κ. Σαπέν υπήρξε συζήτηση για τη νέα περίοδο, προς μια αναπτυξιακή ατζέντα με κοινωνική δικαιοσύνη. Χαριτολογώντας δε, ανέφερε ότι είναι από τις λίγες φορές που οι δύο υπουργοί συναντώνται πρωί και όχι μετά τα μεσάνυχτα, όπως συμβαίνει συνήθως στα συμβούλια των υπουργών.

Συνάντηση Σαπέν- Τσακαλώτου: Νέα περίοδος οικονομικής ανάπτυξης και επενδύσεων στην Ελλάδα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC


Από την πλευρά του, ο κ. Σαπέν επισήμανε πως πιστεύει ότι αρχίζει μια νέα περίοδος για την Ελλάδα. «Δεν λέω ότι έχουν τελειώσει οι δυσκολίες. Δεν λέω ότι οι προσπάθειες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, που η ελληνική κυβέρνηση κάνει, είναι πίσω μας. Οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν. Ωστόσο, τώρα εισερχόμαστε σε μια νέα περίοδο, που είναι αυτή της οικονομικής ανάπτυξης, των επενδύσεων, της ικανότητας να παράγουμε θέσεις εργασίας, και να το κάνουμε με μια σύγχρονη οικονομία, με ένα σύγχρονο κράτος. Όπου η Ελλάδα θα έχει τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και στο ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, η περυσινή μάχη ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά στο βάθος ήταν και προς όφελος όλης της Ευρώπης. «Ήταν σημαντική για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά αυτή η μάχη πρέπει να συνεχιστεί» δήλωσε. Και πρόσθεσε: «αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα πρέπει να βρει τη θέση της στην Ευρώπη εξαιτίας του πολιτισμού που έχει, αλλά και της γεωγραφικής θέσης της. Σε μια Ευρώπη που πρέπει να τής ξαναδώσει εμπιστοσύνη, ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη και μεταξύ των κρατών μελών. Και πάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε ακόμη. Δουλεύουμε γι' αυτό με τον Ευκλείδη, με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπα και τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM
Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Οικονομία / Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η υπεραπόδοση της οικονομίας και τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
LIFO NEWSROOM