Στον όμιλο Σαββίδη πέρασε το 48% της Σουρωτής ΑΕ

Στον όμιλο Σαββίδη πέρασε το 48% της Σουρωτής ΑΕ Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Στον Όμιλο Σαββίδη ανήκει πλέον σχεδόν μία στις δύο μετοχές της ιστορικής εταιρείας "Σουρωτή ΑΕ" (ποσοστό που ξεπερνά το 48%), μετά την ολοκλήρωση της αποψινής δημοπρασίας για το μερίδιο 4,5%, που κατείχε στην εταιρεία ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Σουρωτής. Η πλευρά Σαββίδη αγόρασε το σύνολο των 702.471 μετοχών, έναντι τιμήματος 1,05 ευρώ/μετοχή, καθώς στη δημοπρασία δεν προσήλθε έτερος διεκδικητής, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου της Coca Cola HBC, κατόχου του 18,1%, όπως επιβεβαίωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του συνεταιρισμού.


Στο σκηνικό αυτό, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της "Σουρωτής ΑΕ" κατά 4,6 εκατ. ευρώ σε εφαρμογή απόφασης της έκτακτης γενικής της συνέλευσης στις 5/2, ο όμιλος Σαββίδη κατέχει πλέον πάνω από το 48% των μετοχών, έναντι 18,1% για την Coca Cola, 15,9% για τον δήμο Θέρμης (ο οποίος προσανατολίζεται στην πώληση περίπου του 11% του μεριδίου του), 4,6% για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και μικρότερου ποσοστού για τον Σύλλογο "Ορφέας".


Ο Συνεταιρισμός, που πλέον έχει στη διάθεσή του κεφάλαια ενισχυμένα κατά περίπου 740.000 ευρώ χάρη στην πώληση των μετοχών του, έχει δηλώσει την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει με αυτά μέρος των αναπτυξιακών πρότζεκτ που περιλαμβάνονται στο business plan του, όπως η δημιουργία αποσταγματοποιείου και ποτοποιείου. Το επιχειρησιακό σχέδιο θα τεθεί επί τάπητος στη γενική συνέλευση του συνεταιρισμού στις 5 Μαρτίου (ή στις 12/3 σε περίπτωση μη συμπλήρωσης απαρτίας), με πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης την τροποποίηση του καταστατικού του.


Υπενθυμίζεται ότι η πώληση των μετοχών της ιστορικής εταιρείας εμφιάλωσης και εμπορίας μεταλλικού νερού είχε επιχειρηθεί και τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά τελικά ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, λόγω μη προσέλευσης ενδιαφερόμενων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η νέα δημοπρασία, με χαμηλότερη τιμή εκκίνησης -στο 1,05 ευρώ/μετοχή, έναντι 1,20 ευρώ στην προηγούμενη. Όπως είχαν τότε αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του συνεταιρισμού, σε προφορική επικοινωνία που υπήρξε η πλευρά Σαββίδη έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα αποκτήσει τις μετοχές, αρκεί να δοθούν στην ίδια τιμή που είχε προτείνει και στους μικρομετόχους της εταιρείας (1,05 ευρώ/μετοχή.)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταρηγθεί

Οικονομία / Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταργηθεί

Η Saudi Aramco λέει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα υπάρχουν για «πολύ, πολύ καιρό» καθώς ο κόσμος θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τέτοια οχήματα «και μετά το 2040»
LIFO NEWSROOM