Στις 100.000 τα μπλοκάκια που έκλεισαν λόγω φόρων και εισφορών

Στις 100.000 τα μπλοκάκια που έκλεισαν λόγω φόρων και εισφορών Facebook Twitter
1

105 χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα έκλεισαν τα βιβλία τους τη διετία 2015-2016,  χωρίς να υπάρξει στη συνέχεια νέα έναρξη επαγγέλματος στον ίδιο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Νέων η φοροκαταιγίδα και τα νέα μέτρα έχουν οδηγήσει έναν στους είκοσι ελεύθερους επαγγελματίες στο να σταματήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.  Από το 2011 μέχρι σήμερα οι διακοπές φτάνουν στις 250.000.

Τα στοιχεία του Taxis δείχνουν ότι οι ενεργές επιχειρήσεις ανέρχονται σε 2.221.085, εκ των οποίων 1.607.938 είναι φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με λογιστές, τους τελευταίους μήνες σε μηνιαία βάση υπήρχαν 5 χιλιάδες διακοπές εργασιών ενώ αναμένεται ραγδαία επιδείνωση το δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου, όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα μπλοκάκια.

Σύμφωνα με όσα έχει πει ως τώρα ο αρμόδιος υπουργός, μισθωτοί οι οποίοι έχουν παράλληλη δεύτερη απασχόληση και αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών θα εισφορές 26,97%. Θα υπάρχει επίσης φορολογία με συντελεστές από 22% έως και 45%, η  ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ.

Αποτέλεσμα, σε αυτούς τους εργαζόμενους να μένουν τελικά λιγότερα από τα μισά των μεικτών αποδοχών τους. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM