Σταϊκούρας: Σκέψεις για διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης

Σταϊκούρας: Σκέψεις για διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Υπό συζήτηση είναι το ενδεχόμενο διεύρυνσης του επιδόματος θέρμανσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Την ερχόμενη εβδομάδα, από τις 15 Οκτωβρίου, ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Η κυβέρνηση θα χορηγήσει επίδομα θέρμανσης ύψους 84 εκατομμυρίων ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να επιδοτηθούν περισσότεροι φέτος, ή να δοθεί το επίδομα και για άλλες μορφές θέρμανσης, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε στο Open: «Γίνονται τέτοιες σκέψεις. Στο τραπέζι υπάρχουν συζητήσεις για να διευρυνθεί, δεν είμαστε έτοιμοι να πούμε κάτι τώρα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι το κονδύλι είναι συγκεκριμένο- 84 εκατ. ευρώ- και ότι θα δοθεί με τη μορφή προκαταβολής, όπως και πέρυσι.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί εκεί που έκλεισε τον περασμένο Μάιο, δηλαδή κοντά στα 80-85 λεπτά, δήλωσε στο iefimerida ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης. Αρκετοί εκμεταλλεύτηκαν την παράταση που δόθηκε τον Μάιο στον χαμηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης και γέμισαν τις δεξαμενές τους, συμπλήρωσε, κάτι που επεσήμανε και ο κ. Σταϊκούρας στις δηλώσεις του.

Το επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα θέρμανσης θα χορηγηθεί προκαταβολικά, μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους και στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνει ο έλεγχος των παραστατικών και των στοιχείων που θα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Γεωγραφική Ζώνη Α, 180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β, 110 ευρώ στη ζώνη Γ και 80 ευρώ στη ζώνη Δ.

Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Σε κάθε περίπτωση το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ.

Το επίδομα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες. Έτσι, το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.

Οι γεωγραφικές ζώνες

ΖΩΝΗ Α: Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας

ΖΩΝΗ Β: Νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής


ΖΩΝΗ Γ: Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου

ΖΩΝΗ Δ: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ