Σε καθεστώς που δεν θα έχει καμία προστασία για την πρώτη κατοικία, αναμένεται να περάσουν οι δανειολήπτες από τα μισά του έτους.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, από το 2010 όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στη χώρα, θα είναι η πρώτη φορά που οι δανειολήπτες θα αντιμετωπίσουν μια νομική κατάσταση που δεν θα περιλαμβάνει καμία προστασία πρώτης κατοικίας.

 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, «από το 2010 είχαμε τον νόμο Κατσέλη, ο οποίος πέρα από τις προσπάθειες που είχαν γίνει να εμφανιστεί ως νόμος-καταφύγιο των στρατηγικών κακοπληρωτών, στην πραγματικότητα αποτέλεσε στο μεγαλύτερό του ποσοστό έναν νόμο καταφύγιο των οικονομικά αδύναμων πολιτών. Πλέον, δίνεται μια τετράμηνη παράταση, ενώ μετά την 1/5/2020 δεν προβλέπεται καμία ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας».

 

Το νέο πτωχευτικό πλαίσιο θα προβλέπει απαλλαγή από τα χρέη αφού ρευστοποιηθεί όλη η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη. Εξάλλου, αν κάποιος χάσει όλη την ακίνητη περιουσία, ακόμη κι αν συνεχίσει να οφείλει, δεν θα υπάρχει κάτι για να κάνουν διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr