ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Πώς να ρυθμίσετε τις οφειλές σας με την εφορία

Πώς να ρυθμίσετε τις οφειλές σας με την εφορία Facebook Twitter
0

Οι ρυθμίσεις αλλά και οι δόσεις στην εφορία είναι η πιο εύκολη «διέξοδος» για τα νοικοκυριά που θέλουν να γλιτώσουν από τις κατασχέσεις.

Τον «εφιάλτη» των κατασχέσεων και δεσμεύσεων λογαριασμών, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων έχουν ήδη βιώσει, σύμφωνα με τα Νέα, πάνω από 1 εκατ. φορολογούμενοι, ενώ ο κλοιός σφίγγει απειλητικά για 1,75 εκατ. οφειλέτες.

Έτσι όσοι επιλέξουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε μηνιαίες δόσεις (12 ή 24 ή έως 120) θα πρέπει να είναι συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, για να μη βρεθούν αυτομάτως εκτός ρύθμισης και αναβιώσουν κατασχέσεις και διώξεις.

Οι φορολογούμενοι τους επόμενους μήνες, για να είναι εντάξει απέναντι στην Εφορία, θα πρέπει να πληρώνουν ή να ρυθμίζουν ακόμη και τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις χωρίς να έχουν ουσιαστικά κανένα περιθώριο απόκλισης, αναφέρει δημοσίευμα των Νέων.

Αναλυτικά

Ρύθμιση 120 δόσεων. Οι οφειλές προς την Εφορία έως 50.000 ευρώ, που έχουν συσσωρευθεί έως και 31 Δεκεμβρίου 2016, μπορούν να τακτοποιηθούν με τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων. 


Ρύθμιση 12 δόσεων. Οι οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2017 προς την Εφορία μπορούν να ρυθμιστούν το πολύ σε 12 μηνιαίες δόσεις.


Ρύθμιση 100 δόσεων. Όσοι είχαν υπαχθεί θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά κάθε μήνα τις δόσεις που τρέχουν. 

Οικονομία
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM
 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM