Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει προθεσμία ως το τέλος Ιουνίου αλλά η ρευστότητα μπορεί να θέσει τις δικές της προθεσμίες

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει προθεσμία ως το τέλος Ιουνίου αλλά η ρευστότητα μπορεί να θέσει τις δικές της προθεσμίες Facebook Twitter
1

Η Ελλάδα έχει πολιτική προθεσμία ως το τέλος Ιουνίου, ωστόσο τα όποια σοβαρά προβλήματα ρευστότητας μπορεί να θέσουν από μόνα τους άλλες προθεσμίες, δηλώνει σε συνέντευξη του στη Le Monde ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ακόμη, ο κ. Ντάισελμπουμ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει περεταίρω ελάφρυνση του χρέους προτού ολοκληρωθεί το δεύτερο πρόγραμμα.

Πάντως διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ ενώ δεν απέκλεισε μια "ελάφρυνση" του χρέους στο μέλλον.

 

«Η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους δεν είναι ταμπού. Το μοναδικό πράγμα που είναι πολιτικά αδύνατο είναι η διαγραφή της ονομαστικής αξίας του (περίπου 320 δισεκ. ευρώ). Όμως η συζήτηση αυτή για το χρέος δεν θα γίνει παρά μόνον όταν θα έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο πρόγραμμα», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι δεν θα πρέπει να τρέφουμε ελπίδες για συμφωνία στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Δευτέρα, τονίζοντας ότι είναι επείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία σύντομα.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια