Νέο ραντεβού Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών- Διαφωνίες για το Υπερταμείο

Νέο ραντεβού Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών- Διαφωνίες για το Υπερταμείο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας
0

Σε μια πρώτη επισκόπηση του προγράμματος θα προχωρήσουν σήμερα η ελληνική πλευρά και οι εκπρόσωποι των θεσμών. Η συνάντηση ορίστηκε για τις 10:00 και από την κυβέρνηση θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Θα ακολουθήσει (11:30) η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Χθες το απόγευμα, η συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τα κλιμάκια των θεσμών αφορούσε στο νέο υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις και όπως δήλωσε αμέσως μετά κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά». Παράλληλα, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η συζήτηση για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου Ταμείου, βάσει των προτάσεων που έχουν ανταλλάξει οι δύο πλευρές, προβλέπεται να ολοκληρωθεί κατά τις επόμενες ημέρες. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως υπάρχει διαφωνία τόσο από ελληνικής όσο και από την πλευρά των θεσμών, σχετικά με τη στελέχωση του πενταμελούς εποπτικού συμβουλίου.

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμους αλλά είμαστε κοντά

 

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού σκέλους των θεσμών είχε τη Δευτέρα ο υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, η οποία είχε ως αντικείμενο τη συγκρότηση του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου, αλλά και τα άλλα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, όπως π.χ. την ψήφιση από την Βουλή της σύμβασης για το «Ελληνικό», το πακέτο των ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο υπερταμείο, την Εγνατία Οδό κ.ά.

Η συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 2 ώρες, ήταν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των ορόσημων της πρώτης αξιολόγησης και κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε αμέσως μετά, ότι «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά». Παράλληλα, κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι οι δύο πλευρές «είναι κοντά» και όσον αφορά στη διάθεση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM