Νέο ράλι για τα ελληνικά ομόλογα - Στα όρια του 2% η απόδοση του 10ετούς

Νέο ράλι για τα ελληνικά ομόλογα - Στα όρια του 2% η απόδοση του 10ετούς Facebook Twitter
0

Στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 2% και λίγο χαμηλότερα κινείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ακολουθώντας την αντίστοιχη πορεία των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης.

Ταυτόχρονα, το ευρώ βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο μηνών, στα 1,1141 δολάρια, εξαιτίας των αδύναμων οικονομικών στοιχείων των χωρών της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, καθοδικά κινείται το κόστος του ελληνικού δανεισμού. Κατά 3,3 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, το οποίο βρίσκεται στο όριο του 2%. Την ίδια ώρα και το 5ετές ομόλογο υποχωρεί κατά 4,5 μονάδες βάσης, στο 1,04%.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 10ετές είχε εκδοθεί τον Μάρτιο με απόδοση 3,9%, ενώ το 5ετές είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο με απόδοση 3,6%. Από τα επίπεδα της έκδοσής του το yield στο 10ετές ομόλογο έχει υποχωρήσει κατά 49% ενώ το yield στο 5ετές έχει σημειώσει βουτιά της τάξης του 72%. 

Ράλι για γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά ομόλογα

Η υποχώρηση του γαλλικού 10ετούς ομολόγου φτάνει στο -0,11%, το Ισπανικό 10ετές ομόλογο καταγράφει πτώση κατά 4,7 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 0,34%, ενώ το ιταλικό 10ετές υποχωρεί 7,2 μονάδες βάσης, στο 1,53%.

Την ίδια ώρα, στην Ευρωζώνη η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για έκτο μήνα, φτάνοντας στις 46,4 μονάδες από 47,6 -χαμηλότερα από την αμετάβλητη ανάγνωση που προβλεπόταν. Ειδικά στη Γερμανία, ο τομέας της μεταποίησης κινήθηκε αρνητικά, φτάνοντας στις 43,1 μονάδες αυτόν τον μήνα, από 45 τον Ιούνιο, σύμφωνα με την IHS Markit. Ηταν η πιο χαμηλή ανάγνωση από τον Ιούλιο του 2012.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«North Evia Pass 2025»: Λήγει σήμερα η προθεσμία

Οικονομία / «North Evia Pass 2025»: Λήγει σήμερα η προθεσμία

Η δράση «North Evia Pass 2025», που υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό 1 εκατομμύριο ευρώ και έχει ως στόχο την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας
LIFO NEWSROOM
«Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Οικονομία / «Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΑΑΔΕ, οι διασταυρώσεις των στοιχείων προχωρούν άμεσα, ώστε η πρώτη φάση πληρωμών να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα
LIFO NEWSROOM