Νέα μείωση του ELA από την ΕΚΤ

Νέα μείωση του ELA από την ΕΚΤ Facebook Twitter
0

Kατά 1 δισ. ευρώ μειώθηκε το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 68,1 δισ. ευρώ.


Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη σημερινή του συνεδρίαση δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 68,1 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.


Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΤτΕ, αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

Aπόφαση για τα ελληνικά ομόλογα σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ της EKT

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποφάσισε σήμερα να επαναφέρει το καθεστώς της κατ΄ εξαίρεσην αποδοχής των ελληνικών ομολόγων στις πράξεις αναχρηματόδοτησης των τραπεζών, ανέφερε, πριν από λίγο, ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι.


Μιλώντας στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος, όπως αντανακλάται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου. Ωστόσο, όπως ανέφερε, η διαδικασία για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων συνεχίζεται μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.


Ο κ. Ντράγκι διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα κάνει δεκτά τα ελληνικά όμολογα, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων. Συμπλήρωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ έγινε ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής

Οικονομία / Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ κατάφερε να γίνει ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Το Associated Press, έλαβε άδεια πρόσβασης στα κεντρικά γραφεία της αρχής και διαπιστώνει ότι σήμερα, η χώρα που πέρασε σχεδόν μια δεκαετία βουτηγμένη στο χρέος, έχει μετατραπεί σε έναν από τους καλύτερους δημοσιονομικούς «μαθητές»
LIFO NEWSROOM
Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM