Νέα εκκαθάριση δηλώσεων σε 80.000 συνταξιούχων

Νέα εκκαθάριση δηλώσεων σε 80.000 συνταξιούχων Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Με αυτόματη εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβάλει περίπου 80.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου, θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και αφορούσε λάθη στις αρχικές βεβαιώσεις συντάξεων που είχαν παραλάβει οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανάρτησε νέες διορθωμένες βεβαιώσεις αποδοχών μετά τον εντοπισμό του λάθους.

Ωστόσο για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των συνταξιούχων αυτών και για να μην χρειασθεί να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, με βάση τις νέες βεβαιώσεις, η εκκαθάριση θα γίνει αυτόματα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Μάλιστα, θα ενημερωθούν σχετικά για το αποτέλεσμα της νέας εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης.

Το πρόβλημα είχε προκύψει, καθώς στις βεβαιώσεις συντάξεων για το 2017 που είχε εκδώσει αρχικά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε υπολογίσει λανθασμένα την επιστροφή των διαφορών εισφοράς υπέρ ασθένειας σε πλασματικά ποσά, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και όχι στις πραγματικά καταβαλλόμενες συντάξεις. Το λάθος εντοπίστηκε και έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα αφορά μόνο τις βεβαιώσεις αποδοχών των συνταξιούχων του Δημοσίου και όχι των άλλων ταμείων (πρώην ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ).

Το θέμα εξετάστηκε σε χθεσινή σύσκεψη στελεχών του ΕΦΚΑ και της ΑΑΔΕ, όπου αποφασίστηκε μετά τη διόρθωση στις Βεβαιώσεις Αποδοχών να γίνει αυτόματα νέα εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για τους περίπου 80.000 συνταξιούχους που έχουν υποβάλει ήδη τη φορολογική τους δήλωση.

Για τους υπόλοιπους συνταξιούχους του Δημοσίου δεν υπάρχει πρόβλημα αφού οι βεβαιώσεις αποδοχών τους αναρτήθηκαν μετά τον εντοπισμό του προβλήματος.

Στο μεταξύ, έως και χθες είχαν υποβληθεί 1,6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο άνω των 6 εκατ. δηλώσεων που υποβάλλονται κάθε χρόνο.

Από τις δηλώσεις αυτές, οι 1.583.787 έχουν ήδη εκκαθαριστεί. Απ αυτές το 33,85% είναι χρεωστικές, το 13,33% είναι πιστωτικές και το 52,82% είναι μηδενικές. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα λήγει στο τέλος Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM