Μίχαλος: Ο επιχειρηματικός κόσμος θέλει εθνική κυβέρνηση

Μίχαλος: Ο επιχειρηματικός κόσμος θέλει εθνική κυβέρνηση Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
1

Στο σχηματισμό μίας «εθνικής κυβέρνησης» από τις επερχόμενες εκλογές αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς σήμερα για τις πολιτικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην αγορά και την οικονομία.


Όπως δήλωσε ο κ. Μίχαλος:


«Πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η αποφυγή πρόωρων εκλογών και η ολοκλήρωση της 4ετούς θητείας των κυβερνήσεων. Αποδεδειγμένα, άλλωστε, οι προεκλογικές περίοδοι εκτροχιάζουν την οικονομία της χώρας και συνήθως δημιουργούν παρενέργειες στην ομαλή λειτουργία της αγοράς. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μοιάζει αναπόφευκτη.

Σε κάθε περίπτωση, ο επιχειρηματικός κόσμος προτρέπει τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.


Αυτό που δεν κατάφεραν τώρα, δηλαδή να ομονοήσουν και να σχηματίσουν μια εθνική κυβέρνηση, να το πράξουν άμεσα μετά την διενέργεια των εθνικών εκλογών, ιδιαίτερα αν το αποτέλεσμά τους αντανακλά και πάλι την λαϊκή ετυμηγορία για μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, που θα εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και θα προασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτοξεύτηκε στις εξαγωγές το ούζο – Πρωταθλητής των ελληνικών αποσταγμάτων στις διεθνείς αγορές

Οικονομία / Εκτοξεύτηκε στις εξαγωγές το ούζο – Πρωταθλητής των ελληνικών αποσταγμάτων στις διεθνείς αγορές

Με αύξηση 5,2% στην αξία και 2,4% στην εξαγόμενη ποσότητα, το ούζο διατηρεί τη δυναμική του και ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές εμπορικό πεδίο των αλκοολούχων
LIFO NEWSROOM