Μέτρα στήριξης για νέες οικογένειες: Στις 11:00 οι ανακοινώσεις - Τι περιλαμβάνουν

Μέτρα στήριξης για τις νέες οικογένειες: Στις 11 οι ανακοινώσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Στις 11 το πρωί θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης για τις νέες οικογένειες.

Τα νέα μέτρα στήριξης αναμένεται να εφαρμοστούν άμεσα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται ενίσχυση των υφιστάμενων επιδομάτων για οικογένειες, όπως είναι το επίδομα γέννησης και τέκνων, ενώ θα «τρέξουν» πιο γρήγορα τα προγράμματα στέγης που αφορούν κυρίως στους νέους, όπως επίσης τα προγράμματα που σχετίζονται με τον οικογενειακό προγραμματισμό και την επανένταξη των μητέρων στην αγορά εργασίας. Πρόκειται για τις «νταντάδες της γειτονιάς» και τους βρεφονηπιακούς εντός των επιχειρήσεων. Επίσης, αναμένονται βελτιώσεις στα μέτρα που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες.

Μέτρα στήριξης: Τα επιδόματα που αναμένεται να δοθούν 

Δύο είναι είναι τα βασικά επιδόματα που φαίνεται πως θα περιλαμβάνουν τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης: το επίδομα γέννησης, δηλαδή τα 2.000 ευρώ που δίνονται εφάπαξ σε κάθε νέο ζευγάρι με τη γέννηση ενός παιδιού, και το επίδομα τέκνων. Το βασικό σενάριο που έχει εξεταστεί είναι αυτό της ενίσχυσης του ποσού του επιδόματος γέννησης, αλλά και η διεύρυνση του επιδόματος τέκνων, ώστε να το λαμβάνουν περισσότεροι δικαιούχοι.

Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο για ένα νέο επίδομα που δεν θα ήταν εφάπαξ ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι βελτιωμένες και προβλέψεις για τους τριτέκνους, ώστε να ευθυγραμμιστούν με αυτές για τους πολύτεκνους.

Σημειώνεται ότι ήδη από φέτος ισχύουν κι άλλα ευνοϊκά μέτρα για γονείς, όπως το αυξημένο αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η αύξηση των επιδομάτων στο Δημόσιο, αλλά και η προσαύξηση στο επίδομα θέρμανσης. Θεσπίστηκαν δε και αυξήσεις στο επίδομα τέκνων κατά 20 έως 50 ευρώ το Δημόσιο από 1/1/2024, αύξηση του επιδόματος μητρότητας έως και 6.000 ευρώ, αλλά και αύξηση 1.000 ευρώ στο αφορολόγητο για οικογένειες.

Τα μέτρα στήριξης θα ανακοινώσουν ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, OT

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM