«Μεγάλα λάθη στην Ελλάδα παραδέχεται το ΔΝΤ»

«Μεγάλα λάθη στην Ελλάδα παραδέχεται το ΔΝΤ» Facebook Twitter
12

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να παραδεχθεί μεγάλα λάθη κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών στον χειρισμό της κρίσης στην Ελλάδα, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Wall Street Journal. Όπως γράφει η εφημερίδα στο άρθρο που υπογράφει η Matina Stevis, στο εσωτερικό έγγραφο του Ταμείου που φέρει τη σήμανση "αυστηρά εμπιστευτικό", το ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι υποτίμησε σοβαρά τη ζημιά από τις συνταγές της λιτότητας στην Ελλάδα που έκανα την οικονομία να βυθιστεί στην ύφεση για πολλά χρόνια.  

 

«Μεγάλα λάθη στην Ελλάδα παραδέχεται το ΔΝΤ» Facebook Twitter

Όμως, σύμφωνα με το έγγραφό, το ταμείο τονίζει επίσης ότι σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγόρασε χρόνο για να περιορίσει την εξάπλωση της κρίσης στην υπόλοιπη ευρωζώνη.

Μια έκδοση του εγγράφου, που εκπονήθηκε από το προσωπικό του ΔΝΤ και δημοσιεύεται στη Wall Street Journal, αναμένεται, σύμφωνα με την εφημερίδα να δημοσιοποιηθεί  αύριο, Πέμπτη.

Η εφημερίδα σημειώνει ακόμη ότι εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο του εγγράφου ενώ το ίδιο έκανε και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM