Λονδίνο: Μπόνους - ρεκόρ για τα στελέχη εισηγμένων εταιρειών το 2022 - Αυξημένα κατά 23%

Λονδίνο: Μπόνους - ρεκόρ για τα στελέχη εισηγμένων εταιρειών το 2022 - Αυξημένα κατά 23% Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Τα αφεντικά των  100 μεγαλύτερων εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών είδαν τις αμοιβές τους να αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 23% σε σχεδόν 4 εκατ. λίρες λόγω των μπόνους - ρεκόρ. 

Ο μέσος όρος αμοιβής των διευθυνόντων συμβούλων αυξήθηκε από 3,2 εκατ. λίρες που ήταν πέρυσι, σε 3,9 εκατ. λίρες φέτος, σύμφωνα με έρευνα απο την PricewaterhouseCoopers (PwC). 

Οι εκτοξεύσεις αμοιβών στα υψηλά κλιμάκια των εταιρειών προκύπτουν ενώ οι εταιρείες απορρίπτουν τα αιτήματα των εργαζομένων για αυξήσεις, εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και εκτίναξης του κόστους ζωής. 

«Οι αυξήσεις αμοιβών για ανθρώπους ήδη πολυεκατομμυριούχους απέχουν πολύ από το ιδανικό σε καιρούς που στους χαμηλά αμειβόμενους συναδέλφους τους αρνούνται μια αύξηση μισθού που θα τους κάνει να αντεπεξέλθουν με τον πληθωρισμό» σημειώνει ο Λιουκ Χίλντγιαρντ, διευθυντής του High Pay Centre, δεξαμενής σκέψης για δικαιότερες αμοιβές εργαζομένων. 

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι όχι μόνο έλαβαν μπόνους, αλλά αυτά ήταν συντριπτικά ανώτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Κατά μέσον όρο, οι CEO έλαβαν 86% των μέγιστων εφικτών διαθέσιμων μπόνους, αυξημένων κατά 58% από πέρυσι, και «πάνω από τα ιστορικά προ-Covid επίπεδα». Μόλις ένα 5% των CEO δεν έλαβαν μπόνους το διάστημα 2021-22. 

Σύμφωνα με την PwC, τα μπόνους ρεκόρ ήταν «εν μέρει αποτέλεσμα της μετά-Covid έκρηξης σε ορισμένους τομείς, λόγω των στόχων απόδοσης που ήταν συντηρητικοί για το 2021, προσαρμοζόμενοι στην αβεβαιότητα της αγοράς»

Με πληροφορίες από Guardian

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM