Κρυπτονομίσματα: Ξαφνική «βουτιά» για Bitcoin και Ether - Οι ανησυχίες των ειδικών

Κρυπτονομίσματα: Ξαφνική «βουτιά» για Bitcoin και Ether - Οι ανησυχίες των ειδικών Facebook Twitter
0

Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα, Τρίτη, στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να φτάνει στις 60.000 δολάρια και το Ether να αγγίζει ένα από τα πιο χαμηλά επίπεδα για το Νοέμβριο.

Η τιμή του bitcoin, του μεγαλύτερου ψηφιακού νομίσματος υποχωρούσε 4% κοντά στα 61.400 δολάρια, ενώ του Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο, κατέγραψε απώλειες έως και 6,8%.

Σύμφωνα με την CoinGecko, η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περίπου 7% τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας στα 2,8 τρισ. δολάρια.

«Είδαμε να υπογράφεται το νομοσχέδιο για τις υποδομές στις ΗΠΑ, προκαλώντας μεγάλες πωλήσεις από χρηματιστές που ανησυχούν για το ρυθμιστικό πλαίσιο και τη φορολογία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Impact, μίας πλατφόρμας που επιτρέπει στους επενδυτές να αντιγράφουν τις στρατηγικές άλλων χρηματιστών crypto.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, oι νέες φορολογικές απαιτήσεις για τα ψηφιακά νομίσματα αποτελούν μέρος του νομοσχεδίου υποδομών ύψους 550 δισ. δολαρίων που υπέγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Την ίδια στιγμή, η Κίνα έχει επιβάλει καταστολή στον τομέα των κρυπτονομισμάτων εδώ και πολλούς μήνες, εν μέρει λόγω της κατανάλωσης ενέργειας και των δυνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εξόρυξης Bitcoin.

To Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος, ενώ το Ether έχει αυξηθεί κατά έξι φορές. Και τα δύο κλιμάκωσαν τα ρεκόρ τους την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω ζήτησης για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τα αμφιλεγόμενα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, επιχειρήματα ότι μπορούν να αντισταθμίσουν τους κινδύνους πληθωρισμού.

Τεχνικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι η ισχυρή πορεία των κρυπτονομισμάτων έπρεπε να κάνει μία παύση. «Θα ήταν ασυνήθιστο να συνεχίσουν ανοδικά χωρίς διορθώσεις», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής Ασίας-Ειρηνικού στην πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη. Υποστήριξε ότι «βλέπουμε μια υγιή υποχώρηση» μετά από ένα παρατεταμένο ράλι.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ