Κρούγκμαν: Ανησυχητικοί παραλληλισμοί μεταξύ των κρυπτονομισμάτων και της κρίσης του 2007

Krugman: Ομοιότητες μεταξύ των crypto και της κρίσης του 2007 Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / GETTY IMAGES
0

Την έντονη ανησυχία του πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων ενδεχομένως και να οδηγήσει σε μία κρίση, όπως αυτή με τα στεγαστικά δάνεια στα τέλη της δεκαετίας του 2000 που οδήγησε στην κατάρρευση της αγοράς κατοικιών, εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν.

Σε άρθρο του στους New York Times, βλέπει «άβολους παραλληλισμούς», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μεταξύ των δύο αυτών καταστάσεων, με την αγορά των κρυπτονομισμάτων να παρουσιάζει τεράστιες διακυμάνσεις.

«Υπάρχουν ανησυχητικοί παραλληλισμοί με τη φούσκα των στεγαστικών δανείων», σημείωσε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κρυπτονόμισμα δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο, καθώς όπως εξήγησε, «τα νούμερα δεν βγαίνουν» για να διευκρινίσει: «Η αγορά μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετά μεγάλη». Σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko, η αγορά κρυπτονομισμάτων αξίζει περίπου 1,7 τρισ. δολάρια.

Ωστόσο, ο μεγάλος κίνδυνος αφορά στους ίδιους τους επενδυτές crypto, οι οποίοι λαμβάνουν χρηματοπιστωτικά προϊόντα τα οποία ενέχουν ρίσκα. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος, οι ίδιοι οι επενδυτές δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που ενέχει μία τέτοια κίνηση.

Με πληροφορίες από New York Times

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ