ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Kρίσιμο τεστ για τις συντάξεις το σημερινό Euroworking Group

Kρίσιμο τεστ για τις συντάξεις το σημερινό Euroworking Group Facebook Twitter
0

Κρίσιμο θεωρείται το σημερινό Euroworking Group, το οποίο θα προετοιμάσει το Eurogroup της 7ης Σεπτεμβρίου.

Στο EWG αναμένεται να είναι το πρώτο τεστ για τις συντάξεις και θα συζητηθεί η φόρμουλα για να αναβληθεί η εφάπαξ περικοπή τους. Η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει δύο εκδοχές, την αναβολή του μέτρου ή τη σταδιακή περικοπή.

Μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στο σενάριο για περικοπή των συντάξεων σε δόσεις αντί για μια δόση από 1/1/2019.

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι η μείωση των συντάξεων θα αναβληθεί σε συμφωνία με τους δανειστές.

Από την άλλη πλευρά από τον περασμένο Ιούνιο, ο Πίτερ Ντόλμαν, επικεφαλής της μνημονιακής αποστολής του ΔΝΤ είχε δώσει το στίγμα του Ταμείου για την τύχη των συντάξεων προτάσσοντας τη μεταρρυθμιστική διάσταση των προνομοθετημένων περικοπών.

Από την πλευρά της Κομισιόν, ο εκπρόσωπος της Ντέγκλαν Κοστέλο, έχει λάβει εντολές να τηρήσει «ευέλικτη» στάση στο χωρίς ωστόσο να αλλάζει ο στόχος για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2019.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνεται η διαδικασία επιστροφής των κερδών κεντρικών τραπεζών από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων η οποία συμφωνήθηκε στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Επίσης, στο τραπέζι θα τεθούν οι συνθήκες που θα γίνει η πρώτη μεταμνημονιακή εποπτεία καθώς και φλέγοντα θέματα όπως οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, τα ενεργειακά, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση.

Οικονομία
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Οικονομία / Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Ο οικονομολόγος Μαρκ Ζάντι προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος ύφεσης, εξηγώντας ποιοι δείκτες απασχόλησης θα επιβεβαιώσουν την επιβράδυνση
LIFO NEWSROOM
Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM