Κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ σήμερα

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ σήμερα Facebook Twitter
0

Πολλά για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων θα κριθούν σήμερα στη συνεδρίαση του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς αναμένεται να αποφασίσει για την ανανέωση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA, μετά και την εκροή καταθέσεων που υπήρξε το τελευταίο διήμερο λόγω της αβεβαιότητας. Οι εκροές αυτές υπολογίζονται σε πάνω από 1,2 δισεκ. ευρώ.

Χθες συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης και το Euro Working Group στο οποίος εξετάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες σενάρια για την περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τη χώρα μας ως τις 30 Ιουνίου.

Οι δανειστές εξετάζουν παράταση του υπάρχοντος προγράμματος με την υποσημείωση όμως ο τότε θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να βρεί λύση για τα δάνεια των 8,23 δισ. ευρώ που πρέπει να πληρώσει μέσα στο καλοκαίρι.

Η Ελλάδα θα μπορούσε σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις να καθυστερήσει την πληρωμή αυτών των ποσών ως έξι μήνες χωρίς να απειλείται με χρεοκοπία, θα πρέπει όμως να ερχόταν πρώτα σε συνεννόηση με το ΔΝΤ που θα έδινε το ok μόνο στην περίπτωση που θα διέβλεπε συμφωνία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ