Κορωνοϊός - Η ανεργία «χτυπά» τη Gen Z - Αβεβαιότητα για το μέλλον

Κορωνοϊός - Η ανεργία «χτυπά» τη Gen Z - Αβεβαιότητα για το μέλλον Facebook Twitter
0

Μεγάλο πλήγμα λόγω της πανδημίας της covid-19 έχει δεχθεί η λεγόμενη Gen Z, καθώς όπως αποτυπώνουν στοιχεία, η γενιά των νέων, ηλικίας έως 24 ετών, βρίσκεται αντιμέτωπη με την ανεργία.

Συνολικά, στη συγκεκριμένη γενιά ανήκουν 2 δισεκατομμύρια πολίτες παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Εξαιτίας της πανδημίας, το ποσοστό ανεργίας έχει αυξηθεί σημαντικά, ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Gen Z.

Χαρακτηριστική της δυσοίωνης θέσης που βρίσκονται τα άτομα που γεννήθηκαν από το 1997 έως και το 2009 είναι τα ποσοστά ανεργίας στην Ισπανία. Ενώ συνολικά το ποσοστό των ανέργων στη χώρα ήταν κάτω του 15%, η ανεργία των νέων έως 24 ετών προσέγγισε το 40%.

Στη δίνη ανεργίας και αβεβαιότητας η Gen Z Facebook Twitter

Στη χώρα μας, όπως δείχνουν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, (ΕΛΣΤΑΤ) για τον φετινό Ιούνιο, το ποσοστό της ανεργίας στον γενικό πληθυσμό ήταν 15%. Ωστόσο, στους νέους έως 24 ετών το ποσοστό ανήλθε σε 28,3%, ποσοστό χαμηλότερο από τον περασμένο Ιούνιο που έφτανε στο 38,5%.

Στη δίνη ανεργίας και αβεβαιότητας η Gen Z Facebook Twitter
Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM