«Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετό "μαξιλάρι" μέχρι το τέλος της τραπεζικής αργίας», δήλωσε νωρίτερα η Λούκα Κατσέλη στο ΜΕΓΚΑ, εκτιμώντας ότι από τη Δευτέρα το πρωί η ΕΚΤ θα λάβει τις αποφάσεις που πρέπει.
Σημείωσε επίσης ότι η φερεγγυότητα των τραπεζών ελέγχεται από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και ότι οι συναλλαγές δεν εξαρτώνται από τη συμφωνία αλλά από το χρηματοδοτικό πλαίσιο και το όριο των αναλήψεων και τους περιορισμούς που θα υπάρχουν. «Η ρευστότητα από την Τρίτη το πρωί θα καθορίσει και το όριο των αναλήψεων και αυτή η ρευστότητα θα εξαρτηθεί από την ΕΚΤ που συνεδριάζει τη Δευτέρα το πρωί», είπε η κ. Κατσέλη και τόνισε πώς «όσο πιο γρήγορα επανέλθουμε στην ομαλότητα, τόσο πιο εύκολα θα επανέλθουν στην ομαλότητα και οι τράπεζες μας». «Υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν οι τράπεζες μέσα σε 48 ώρες από την απόφαση της ΕΚΤ», δήλωσε.
Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνουν περισσότερες συναλλαγές από Τρίτη, Τετάρτη και μετά, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το συνολικό πλαίσιο.
«Όποιος πολίτης θέλει μπορεί να πάει στα ΑΤΜ μέσα στο Σαββατοκύριακο και να βγάλει μέχρι 60 ευρώ χωρίς κανένα πρόβλημα», διαβεβαίωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.
Οικονομία /
Κατσέλη: Yπάρχουν χρήματα ως το βράδυ της Δευτέρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Είναι μικρό αλλά έχει θέα όλη την Αθήνα
Πέθανε ο μοντέρ Κώστας Κοσμίδης σε ηλικία 52 ετών - ΕΔΕ για τον θάνατό του
10 wine bars που αγαπάμε τώρα στην Αθήνα
Πατέρας Αντώνιος: «Έφτιαξα την Κιβωτό του Κόσμου για να δίνω εντολές για χαστούκια;»
Τα βλέμματα, τα σώματα και το τραγούδι τους