Κατάργηση 15ετίας ζητούν οι δανειστές

Κατάργηση 15ετίας ζητούν οι δανειστές Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

Ανοίγει και πάλι το θέμα της κατάργησης της 15ετίας στο πλαίσιο του ασφαλιστικού, υπό την πίεση των δανειστών που ζητούν την κατάργηση της και την καθιέρωση της 20ετίας ως ελάχιστο όριο για το δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών προβάλουν το επιχείρημα  ότι η 15ετία είναι μικρό διάστημα και αποτελεί αντικίνητρο για την ασφάλιση. Σύμφωνα με το επιχείρημα τους όταν κάποιος καλύπτει την 15ετία, δεν έχει πλέον κίνητρο να συνεχίσει την ασφάλιση του.

Στο σχέδιο για το ασφαλιστικό που παρουσίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος περιλαμβάνεται  αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και ταυτόχρονη περικοπή των επικουρικών συντάξεων, των εφάπαξ, του ΕΚΑΣ και των μερισμάτων του δημοσίου. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι δανειστές άκουσαν την πρόταση του για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να φέρουν αντιρρήσεις.

Το βασικό σενάριο για την αύξηση των εισφορών, προβλέπει για τις κύριες συντάξεις αύξηση 2% των εργοδοτικών εισφορών και για τις επικουρικές συντάξεις, αύξηση 0,5% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζομένους.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίζονται αντίθετοι στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και στην μεταφορά κονδυλίων από τον ΕΟΠΠΥ και τον ΟΑΕΔ προς το ασφαλιστικό.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ