Ιστορικό χαμηλό για το δεκαετές ομόλογο - Για πρώτη φορά κάτω από το 3%

Ιστορικό χαμηλό για το δεκαετές ομόλογο - Για πρώτη φορά κάτω από το 3% Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
2

Η απόδοση των δεκαετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μειώθηκε κάτω από το 3% για πρώτη φορά, μεταδίδει το Reuters.

Πτώση σημείωσαν σήμερα γενικότερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με αυτές των γερμανικών 10ετών τίτλων να υποχωρούν στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του -0,209%, καθώς η ξαφνική απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στα μεξικανικά προϊόντα προκάλεσε σοκ στις παγκόσμιες αγορές και ενίσχυσε τους φόβους μίας οικονομικής ύφεσης.

Ωστόσο, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων εκτινάχθηκαν, ως αντίδραση στις μαζικές πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού με μεγαλύτερο κίνδυνο και λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για τις πολιτικές της ιταλικής κυβέρνησης. Οι αποδόσεις των διετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν 15 μονάδες βάσης στο 0,80%, ενώ η διαφορά της απόδοσης των 10ετών ιταλικών τίτλων από των αντίστοιχων γερμανικών διευρύνθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο.

Η Τράπεζα της Ιταλίας προειδοποίησε σήμερα ότι το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί φέτος περισσότερο από ότι προβλέπει η κυβέρνηση και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για τη μείωσή του. Το χρέος της Ιταλίας ανέρχεται σε 2,3 τρισ. ευρώ.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHEVRON HELLENIQ ENERGY ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Οικονομία / Chevron: Κοινό αίτημα με τη Helleniq Energy για επέκταση και στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

«Συνιστά μια σημαντική εξέλιξη για την εθνική προσπάθεια ανάπτυξης του τομέα υδρογονανθράκων», δήλωσε - μεταξύ άλλων - ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
THE LIFO TEAM
ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Οικονομία / ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Ψήφος εμπιστοσύνης από κορυφαίους επενδυτές παγκοσμίως στο νέο στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου – ιστορικό ρεκόρ το συνολικό ποσό των προσφορών για το ελληνικό χρηματιστήριο 
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια