Ιστορικό χαμηλό για το δεκαετές ομόλογο - Για πρώτη φορά κάτω από το 3%

Ιστορικό χαμηλό για το δεκαετές ομόλογο - Για πρώτη φορά κάτω από το 3% Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
2

Η απόδοση των δεκαετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μειώθηκε κάτω από το 3% για πρώτη φορά, μεταδίδει το Reuters.

Πτώση σημείωσαν σήμερα γενικότερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με αυτές των γερμανικών 10ετών τίτλων να υποχωρούν στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του -0,209%, καθώς η ξαφνική απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στα μεξικανικά προϊόντα προκάλεσε σοκ στις παγκόσμιες αγορές και ενίσχυσε τους φόβους μίας οικονομικής ύφεσης.

Ωστόσο, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων εκτινάχθηκαν, ως αντίδραση στις μαζικές πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού με μεγαλύτερο κίνδυνο και λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για τις πολιτικές της ιταλικής κυβέρνησης. Οι αποδόσεις των διετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν 15 μονάδες βάσης στο 0,80%, ενώ η διαφορά της απόδοσης των 10ετών ιταλικών τίτλων από των αντίστοιχων γερμανικών διευρύνθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο.

Η Τράπεζα της Ιταλίας προειδοποίησε σήμερα ότι το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί φέτος περισσότερο από ότι προβλέπει η κυβέρνηση και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για τη μείωσή του. Το χρέος της Ιταλίας ανέρχεται σε 2,3 τρισ. ευρώ.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια