Ισπανία: Την Νάντια Καλβίνιο προτείνει για πρώτη γυναίκα πρόεδρο του Eurogroup

Ισπανία: Την Νάντια Καλβίνιο προτείνει για πρώτη γυναίκα πρόεδρο του Eurogroup Facebook Twitter
EPA
0

Η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Νάντια Καλβίνιο, θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του Eurogroup.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προτείνει την Καλβίνιο για τη θέση που μένει κενή, μετά την ανακοίνωση του Μάριο Σεντένο ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία. Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα που ανακοινώνει επίσημα υποψήφιο για πρόεδρο του Eurogroup. Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 9 Ιουλίου.

Η Καλβίνιο, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ισπανίας του Πέδρο Σάντσεθ, θεωρείται φαβορί, σύμφωνα με αξιωματούχους στις Βρυξέλλες που επικαλείται το Reuters. Η Μαδρίτη είχε από καιρό φιλοδοξία να ηγηθεί του Eurogroup.

Όμως, επιθυμεί να δει και την υπουργό Εξωτερικών, Αράντσα Γκονζάλες Λάγια επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Η κυβέρνηση ίσως να πρέπει να επιλέξει ποια από τις δύο υποψηφιότητες θα στηρίξει περισσότερο, σημειώνει το Reuters.

«Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θεωρεί ότι θα ήταν τιμή για την ισπανική κυβέρνηση αν η Νάντια Καλβίνιο γινόταν πρόεδρος του Eurogroup, μια ευθύνη που η Ισπανία δεν έχει ασκήσει ποτέ και ούτε την έχει αναλάβει γυναίκα έως τώρα», ανέφερε η ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης, για την υποψηφιότητα της υπουργού Οικονομικών.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ