IRIS: Λήγει σήμερα η προθεσμία ένταξης - H διαδικασία

IRIS: Λήγει σήμερα η προθεσμία ένταξης - Βήμα-βήμα η διαδικασία Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Λήγει σήμερα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους να ενταχθούν στο σύστημα πληρωμών IRIS.

Οι υπόχρεοι πρέπει να έχουν συνδεδεμένο το κινητό τους τηλέφωνο με έναν επαγγελματικό λογαριασμό, γνωστό ως «λογαριασμό όψεως». Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Η ΑΑΔΕ έχει ήδη αποστείλει προειδοποιητικά μηνύματα στους υπόχρεους που δεν έχουν ακόμη συνδεθεί. Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το σύστημα IRIS επιτρέπει άμεσες πληρωμές από πελάτες, προσφέροντας σημαντικά οφέλη, όπως μειωμένο ή μηδενικό κόστος προμηθειών και ταχύτερη διεκπεραίωση των συναλλαγών. 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία, εκ των οποίων οι 240.000 ενεργοποίησαν το σύστημα πληρωμών φέτος. Ο ρυθμός εγγραφής έχει πενταπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Η υπηρεσία παρέχεται από 12 τράπεζες: Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Viva.com, Optima Bank, Attica Bank, Παγκρήτια Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Βήμα-βήμα η διαδικασία

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται γρήγορα και εύκολα, χωρίς την υποχρέωση επίσκεψης σε κάποια τράπεζα ή υπηρεσία, μέσω του web banking ή mobile banking των συνεργαζόμενων τραπεζών 24 ώρες το 2ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.

Μέσα από το Internet Banking της τράπεζας του, ο επαγγελματίας σε λίγα βήματα:

  • Επιλέγει την υπηρεσία IRIS Payments από την ενότητα Υπηρεσίες στο Internet Banking.
  • Δηλώνει το αναγνωριστικό προς τους πελάτες του (ΑΦΜ).
  • Συνδέει τον επαγγελματικό λογαριασμό στον οποίο θα πιστώνονται τα χρήματα που θα λαμβάνει μέσω IRIS Payments.
  • Με την ολοκλήρωση της εγγραφής του στην υπηρεσία, παράγεται ο μοναδικός κωδικός QR της επιχείρησης, τον οποίο μπορείτε να διαμοιράζει στους πελάτες του για να τον σκανάρουν και να κάνουν πληρωμές στην επιχείρησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΙΒΑΝ που θα επιλέξουν οι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι κατά την εγγραφή τους πρέπει να έχει δηλωθεί στο Μητρώο Επαγγελματικών Λογαριασμών της ΑΑΔΕ, στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) στη διαδρομή Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Επαγγελματικός Λογαριασμός.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM