Ικανοποίηση για την έκβαση της σημερινής εξόδου στις αγορές εξέφρασε ο Τσακαλώτος

Ικανοποίηση για την έκβαση της σημερινής εξόδου στις αγορές εξέφρασε ο Τσακαλώτος Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Για απόδειξη ότι η Ελλάδα όχι μόνο μπορεί να αντλήσει νέα χρήματα, αλλά είναι σε θέση να το κάνει και κάτω από συνθήκες όχι ιδιαίτερα ευνοϊκές, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας την έκδοση του νέου επταετούς ομολόγου.

Ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε μετά από τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη αναταραχή στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο έκλεισε με προσφορές επενδυτών περίπου 7 δισ. ευρώ και με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,5%. Ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Δημόσιο θα αντλήσει ποσό κοντά στα 3 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε αισιοδοξία ότι «όλα θα πάνε καλά εάν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», προσθέτοντας ότι «είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«North Evia Pass 2025»: Λήγει σήμερα η προθεσμία

Οικονομία / «North Evia Pass 2025»: Λήγει σήμερα η προθεσμία

Η δράση «North Evia Pass 2025», που υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό 1 εκατομμύριο ευρώ και έχει ως στόχο την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας
LIFO NEWSROOM