Η Τρόικα ζητά να μην επιβληθεί εισφορά στις επιχειρήσεις με μεγάλα κέρδη

Η Τρόικα ζητά να μην επιβληθεί εισφορά στις επιχειρήσεις με μεγάλα κέρδη Facebook Twitter
SOOC
5

Την κατάργηση της εισφοράς που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 500 χιλιάδων ευρώ ζητά η Τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες. Η αιτιολογία της απαίτησης των δανειστών είναι ότι αν επιβληθεί αυτή η εισφορά, τότε θα αυξηθεί η φοροδιαφυγή.

Η κυβέρνηση αντέτεινε ότι η εισφορά του 8% αποτελεί κατά βάση πολιτική απόφαση και εντάσσεται στην λογική της δίκαιης ανακατανομής των βαρών.

Το αίτημα έγινε γνωστό στη συνάντηση που είχαν σχεδόν επί έξι ώρες στο Χίλτον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γ. Σταθάκης με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Την ίδια ώρα πάντως οι δανειστές επιβάλουν την αύξηση της φορολόγησης στις μικρές επιχειρήσεις αλλά και την αύξηση της προκαταβολής φόρου.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Οικονομία / Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Τι ισχύει το καλοκαίρι του 2025 για τις θερινές άδειες στον ιδιωτικό τομέα – Πότε καταβάλλεται το επίδομα αδείας, πόσο είναι, πώς επιμερίζεται και τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δε χρειάζεται να είσαι και δίανοια στην οικονομική θεωρεία για να καταλάβεις ότι η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων απλά κλείνει επιχειρήσεις (όσες μπορούν μεταφέρουν την έδρα τους σε χώρες με μικρότερη φορολογία), μειώνει θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην οικονομική ύφεση.Αλλά είπαμε ποιος νοιάζεται για τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, και τους εργαζόμενους σ' αυτον?κανείς.
Οπότε ας υπερφορολογήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κι ας κλείσουν όλες αλλά προς θεού μη μεταφέρει μια πολυεθνική την έδρα της αλλού διότι όταν κλείνουν οι μικρές δεν απολύεται κανείς, σωστά; Απλά τα τελευταία 5 χρόνια έκλεισαν πάνω από 200.000 επιχειρήσεις οι οποίες μάλλον δεν είχαν καμμία επίπτωση στην αύξηση της ανεργίας.