Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα είναι μια τεράστια ευκαιρία για νεοφυείς επιχειρήσεις, εκτιμά ο https://www.lifo.gr/tags/klimatiki-allagi, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων Blackrock


O ίδιος υπερθεμάτισε δε, στο πλαίσιο της «πράσινης» διάσκεψης στη Σαουδική Αραβία για την αξία των επενδύσεων στην πράσινη τεχνολογία με δίκαιο τρόπο
 


«Πεποίθησή μου είναι πως τα επόμενα 1.000 unicorns -εταιρείες με αποτίμηση αγοράς άνω του 1 δισεκ. δολαρίων- δεν θα είναι μια μηχανή αναζήτησης, δεν θα είναι μια εταιρεία μίντια, θα είναι επιχειρήσεις ανάπτυξης πράσινου υδρογόνου, πράσινης γεωργίας, πράσινου χάλυβα, πράσινου τσιμέντου» ανέφερε ο Φινκ μιλώντας στη διάσκεψη «Middle East Green Initiative Summit» που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ. 


Η κλιματική αλλαγή αποτελεί επιχειρηματική ευκαιρία, σημείωσε ο ίδιος, καθώς η αντιμετώπισή της απαιτεί πρακτικά την επανασχεδίαση κάθε τμήματος της βιομηχανίας. 


«Η μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050 θα χρειαστεί μια επανάσταση στην παραγωγή όλων όσα παράγουμε, μία επανάσταση σε όλα όσα καταναλώνουμε. Η διαδικασία δημιουργίας καυσίμου, τροφής και κατασκευαστικών υλικών, με όλες τις ανάγκες που έχουμε ως ανθρωπότητα, θα πρέπει να επανεφευρεθεί. Κι αυτό θα χρειαστεί τεράστια επένδυση, τεράστια επινοητικότητα και τεράστια καινοτομία» εξηγεί ο ίδιος. 

 

Στις ετήσιες επιστολές του στους CEO της εταιρείας του, ο Φινκ έχει εμφανιστεί πολλάκις ως υπέρμαχος της σπουδαιότητας της βιωσιμότητας στις οικονομικές αποφάσεις. 

 

Όπως ανέφερε τη Δευτέρα στην ομιλία του, διαπιστώνει ζήτηση από τους επενδυτές που χρηματοδοτούν ολοένα και περισσότερο την κλιματική τεχνολογία. 


«Ως διαχειριστής επενδύσεων στη μεσολάβηση μεταξύ ιδιοκτητών κεφαλαίων και εταιρειών και περιουσιακών στοιχείων στα οποία επενδύουμε για λογαριασμό τους, το διαπιστώνουμε αυτό κάθε μέρα. Οι ιδιοκτήτες κεφαλαίων αναζητούν ευκαιρίες επένδυσης που θα προκύψουν από την ιστορική αυτή μετάβαση στις μηδενικές εκπομπές» αποκαλύπτει ο ίδιος. 

 

Με πληροφορίες από CNBC