ΦΩΤΙΕΣ

Η καλύτερη μετοχή του 2022: Με κέρδος 1.595%

Η καλύτερη μετοχή του 2022: Με κέρδος 1.595% Facebook Twitter
0

Η PT Adaro Minerals Indonesia του Garibaldi Thohir έγινε η μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο το 2022.

Πρόκειται για μια μετοχή ορυχείων στην Ινδονησία που αποδείχθηκε ότι έχει την καλύτερη απόδοση παγκοσμίως.

Οι μετοχές της PT Adaro Minerals Indonesia διολίσθησαν σε σχέση με την κορύφωση του Απριλίου, αλλά εξακολουθούν να υπερτερούν σημαντικά έναντι των ομολόγων τους στον παγκόσμιο δείκτη Bloomberg World Index των 2.803 μελών αποδίδοντας υπερδιπλάσιες αποδόσεις από την Turkish Airlines, που έπεται. 

Οι αναλυτές βλέπουν περισσότερα κέρδη χάρη στη στρατηγική της Adaro να χρησιμοποιήσει τα έκτακτα κέρδη της για να διαφοροποιηθεί στον τομέα του αλουμινίου και της κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

Η τιμή της μετοχής της Adaro έχει εκτοξευθεί από το ντεμπούτο της στις 3 Ιανουαρίου στην Τζακάρτα. Η τιμή εκτοξεύτηκε από 100 ρουπίες σε 2990 ρουπίες (0,29 δολάρια) σε μόλις τρεις μήνες, προτού αρχίσει η πτώση. Έκλεισε στις 1695 ρουπίες την Τετάρτη, με χρηματιστηριακή αξία περίπου 4,5 δισ. δολάρια (6,7 δισ. δολάρια).

Η τύχη της μετοχής ήταν στενά συνδεδεμένη με τις παγκόσμιες τιμές του άνθρακα

Η εταιρεία ανακοίνωσε άλμα 482% στα καθαρά κέρδη κατά τους εννέα μήνες έως τον Σεπτέμβριο, καθώς η μέση τιμή πώλησης υπερδιπλασιάστηκε και ο όγκος πωλήσεων άνθρακα αυξήθηκε κατά 41%. Οι προβλέψεις πέντε αναλυτών που συγκέντρωσε το Bloomberg υποδηλώνουν περαιτέρω άνοδο των τιμών των μετοχών κατά 42% τους επόμενους 12 μήνες.

Οικονομία
0

ΦΩΤΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM