Η Intrakat ολοκλήρωσε την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ

Η Intrakat ολοκλήρωσε την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο
0

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία της εξαγοράς από την Intrakat του 100% των μετοχών της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ , κατασκευαστικού βραχίονα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με το σχετικό τίμημα να ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 100 εκατ. ευρώ.

Το ποσό της εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ από την Intrakat θα εξοφληθεί πλήρως με την ολοκλήρωσή της συναλλαγής.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ποσό 114 εκατομμυρίων, το οποίο αφορά ενδοομιλικές υποχρεώσεις της ΑΚΤΩΡ προς εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, θα αποπληρωθεί σταδιακά από αυτήν με την εγγύηση της Intrakat, εντός 19 μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Με την εξαγορά το νέο εταιρικό σχήμα θα διαθέτει ανεκτέλεστο έργων που προσεγγίζει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ με βάση τα στοιχεία 9μήνου του 2022.

Αντιπρόεδρος Intrakat: Προτεραιότητά μας να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου, δήλωσε με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας: «Η εξαγορά της ΑΚΤΩΡ συνάδει απόλυτα με το αναπτυξιακό πλάνο της νέα διοίκησης της Intrakat, το οποίο προβλέπει την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στον κλάδο, καθώς και την περαιτέρω επέκτασή μας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Για εμάς, το στοίχημα της επόμενης μέρας δεν είναι απλώς η αύξηση των έργων και του ανεκτέλεστου, αλλά η κατασκευή σύγχρονων έργων και υποδομών εθνικής εμβέλειας, με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που αλλάζουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών, προσδίδοντας οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και τις επόμενες γενιές».

Διεμήνυσε επίσης πως προτεραιότητα του ομίλου είναι «να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας. Τόσο η Intrakat όσο και η ΑΚΤΩΡ διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία σε απαιτητικά έργα υψηλών προδιαγραφών και η συνένωση δυνάμεων δημιουργεί νέες συναρπαστικές προοπτικές για τον Όμιλό μας».

Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών και της γενικής συνέλευσης των μετόχων των πωλητριών. Η συναλλαγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο εντός το Δ’ τριμήνου  του 2023.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ