Χρηματιστήριο: Άνοδος άνω του 7% - Κέρδη 11% στις τράπεζες

Χρηματιστήριο: Άνοδος άνω του 7% - Κέρδη 11% στις τράπεζες Facebook Twitter
0

Εκρηκτική ανοδική αντίδραση άνω του 7% καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά, ακολουθώντας την ισχυρή ανοδική αντίδραση των διεθνών αγορών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές και η μετοχή της ΔΕΗ οδηγώντας την αγορά πάνω από τα επίπεδα των 550 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 15:30, διαμορφώνεται στις 550,11 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 7,22%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 553,32 μονάδες (+7,84%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 73,15 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 34,7 εκατ. ευρώ αφορούν σε δύο πακέτα μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 1,85 εκατ. και 5,32 εκατ. μετοχών, που άλλαξαν χέρια στην τιμή των 4,80 ευρώ ανά μετοχή.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 7,57%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 5,22 %.

Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+16,52%), της Πειραιώς (+14,23%), της Alpha Bank (+12,74%), της Jumbo (+11,60%), της Eurobank (+10,10%) και της Εθνικής (+9,38%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+10,99%), των Κατασκευών (+8,18%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+8,11%), ενώ πτώση καταγράφει μόνο ο δείκτης του Εμπορίου (-0,70%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Eurobank με 7.240.753 και 7.099.439 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 34,77 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 7,40εκατ. ευρώ. 

Ανοδικά κινούνται 84 μετοχές, 25 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Moda Bango +29,03% και Νάκας +21,37%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΣΙΔΜΑ 19,70% και Δούρος -19,44%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ έγινε ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής

Οικονομία / Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ κατάφερε να γίνει ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Το Associated Press, έλαβε άδεια πρόσβασης στα κεντρικά γραφεία της αρχής και διαπιστώνει ότι σήμερα, η χώρα που πέρασε σχεδόν μια δεκαετία βουτηγμένη στο χρέος, έχει μετατραπεί σε έναν από τους καλύτερους δημοσιονομικούς «μαθητές»
LIFO NEWSROOM
Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM