Γιούνκερ: Η Ελλάδα έχει προσπαθήσει. Πρέπει να βγει από τη διαδικασία των υπερβολικών ελλειμμάτων

Γιούνκερ: Η Ελλάδα έχει προσπαθήσει. Πρέπει να βγει από τη διαδικασία των υπερβολικών ελλειμμάτων Facebook Twitter
0

Τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από τη «διαδικασία των υπερβολικών ελλειμμάτων» εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της Αριστεράς, χθες βράδυ στο Στρασβούργο.


Απαντώντας σε ερωτήσεις του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με τις προσδοκίες της Επιτροπής από το επερχόμενο Eurogroup κυρίως όσον αφορά τη διαφωνία του ΔΝΤ και της Γερμανίας για την ελάφρυνση του χρέους και τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ ανέφερε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει η Ελλάδα να βγει από τη διαδικασία των υπερβολικών ελλειμμάτων. Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες. Προσπάθειες που έχουν πλήξει την καθημερινή ζωή των Ελλήνων πολιτών. Και θεωρούμε ότι μιας και η Ελλάδα έχει σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% αυτό έχει σημασία. Δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι είμαστε εξαρτώμενοι από το ΔΝΤ».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «ποτέ δεν υπήρχε υπερβολική συναίνεση και αρμονία μεταξύ των δυο», σημειώνοντας ότι «ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του».


Ερωτηθείς τέλος από τον Δ. Παπαδήμουλη σχετικά με το «έλλειμμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες», ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε πως είναι ένα «σοβαρό θέμα» και ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επιδείξει «αλληλεγγύη» στην Ελλάδα και την Ιταλία. «Δεν μπορούμε να αφήνουμε την Ιταλία και την Ελλάδα έρμαια, επειδή έχουν τη γεωγραφική θέση που έχουν και καταφθάνουν σε αυτούς πρώτα οι πρόσφυγες», είπε χαρακτηριστικά.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM