Απεργία της ΓΣΕΕ

Fuel Pass 2: Ανοίγει εντός των επόμενων ωρών η πλατφόρμα για αιτήσεις - Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Fuel Pass 2: Ανοίγει εντός των επόμενων ωρών η πλατφόρμα για αιτήσεις - Τα ποσά και οι δικαιούχοι Facebook Twitter
0

Ανοίγει κατά πάσα πιθανότητα σήμερα, το αργότερο εντός Σαββατοκύριακου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Fuel pass-2 για την επιδότηση των καυσίμων.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ και θα καλύψει 3,1 εκατομμύρια οχήματα από 3,5 εκατομμύρια συνολικά, ενώ αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων. Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν την οικονομική ενίσχυση στις αρχές του Αυγούστου, ενώ με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν μπόνους 15 ευρώ.

Ειδικότερα, η οικονομική ενίσχυση με την ψηφιακή κάρτα, ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) και την περιοχή της κύριας κατοικίας (ηπειρωτική χώρα ή νησιά), κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ, ενώ με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό είναι 45- 80 ευρώ.

Σύμφωνα με την Κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι κ.κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Πιερρακάκης και Θεόδωρος Λιβάνιος:

Αιτήσεις βάσει λήγοντος αριθμού ΑΦΜ

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ανάλογα με τον τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ ως εξής:

  • 29.7.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
  • 30.7.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
  • 31.7.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
  • 1.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
  • 2.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9
  • από τις 3 Αυγούστου και μετά θα είναι εφικτή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. 

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι τα φυσικά πρόσωπα -συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών- που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού (και έως του ποσού των 45.000 ευρώ κατ’άνώτατον όριο) δύναται να αιτείται τη χορήγηση σε αυτό οικονομικής ενίσχυσης προς τον σκοπό συμβολής στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022.

Η αίτηση

Η είσοδος του φυσικού προσώπου - δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή γίνεται με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet), στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr όπου επαναχρησιμοποιεί τις υπάρχουσες υπηρεσίες του Προγράμματος FuelPass.

Οικονομία
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ