Financial Times: Η Ελλάδα θα κερδίσει το πρωτογενές πλεόνασμα

Financial Times: Η Ελλάδα θα κερδίσει το πρωτογενές πλεόνασμα Facebook Twitter
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Σημαντική μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται ότι θα περιέχει η συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο στόχος θα πέσιε πλέον στο 1% για το 2015 και αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά στο 3,5% ως το 2018.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα αυτή η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική αφού το ύψος του πλεονάσματος είναι που θα κρίνει και τα μέτρα τα οποία θα λάβει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής.  

Σύμφωνα με τους FT, το σχέδιο θα παρουσιαστεί στον Αλέξη Τσίπρα από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνάντηση που θα έχουν το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Επισημαίνεται πάντως στο άρθρο ότι το ΔΝΤ, παραμένει σκεπτικό για το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να πετύχει αυτούς τους φιλόδοξους στόχους. Παρά τις πιέσεις του Ταμείου όμως για αναδιάρθρωση του χρέους, δεν υπάρχει τέτοια αναφορά στο κείμενο.  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Ξεκινά η λειτουργία του ψηφιακού μητρώου ΜΙΔΑ - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Ως το τέλος Μαρτίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να θέσει σε λειτουργία το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ) - Ποια η λειτουργία του
THE LIFO TEAM
Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Οικονομία / Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων για τη φετινή χρονιά -«δεν αποκλείεται να πάμε και λίγο καλύτερα, εργαζόμαστε ήδη για την περίοδο 2027-2028», είπε- και παρέθεσε 3 παράγοντες στους οποίους εδράζονται οι εκτιμήσεις αυτές:
THE LIFO TEAM
Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFT

Οικονομία / Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFTs

Μετά τις δόξες που γνώρισε η αγορά των ψηφιακών έργων τέχνης, τα περιβόητα NFTs δεν αποδείχθηκαν μόνο μια καλλιτεχνική και αισθητική λαίλαπα αλλά και ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική καταστροφή.
THE LIFO TEAM