Eurostat: Η Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια» στην ανεργία εντός Ε.Ε.

Eurostat: Η Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια» στην ανεργία εντός Ε.Ε. Facebook Twitter
1

Η Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια» της Ε.Ε. στην ανεργία, σύμφωνα με τη Eurostat. 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η ανεργία στη χώρα μας διαμορφώθηκε στο 19,1% τον Ιούνιο του 2018. Το ποσοστό εμφανίζει μείωση σε σχέση με το 19,3% τον Μάιο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με τη Eurostat, στην ευρωζώνη τον Αύγουστο (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα) η ανεργία μειώθηκε στο 8,1%, από 8,2% τον Ιούλιο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2008.

Στην Ε.Ε. η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 6,8%, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2008.

Έναν χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2017, η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «Ε.Ε. των 28» ήταν 9% και 7,5% αντιστοίχως.

Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 16,657 εκατομμύρια άνεργοι στην Ε.Ε. και 13,22 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ε.Ε. καταγράφονται στην Ελλάδα (19,1% τον Ιούνιο) και στην Ισπανία (15,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,5%), στη Γερμανία και στην Πολωνία (3,4%).

Μετά την Κύπρο και την Κροατία, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ε.Ε. μέσα σε έναν χρόνο, από 21,3% τον Ιούνιο του 2017 σε 19,1% τον Ιούνιο του 2018.

Ειδικότερα στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στους 909.000. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 15,3% και στις γυναίκες στο 23,8%. Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα μειώθηκε στο 39,1%, έναντι 39,3% το Μάιο.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ε.Ε. καταγράφονται στην Ελλάδα (39,1%), στην Ισπανία (33,6%) και στην Ιταλία (31%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (6,2%), στην Τσεχία (6,3%) και στην Ολλανδία (7,7%).

Τον Αύγουστο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 16,6% και στην Ε.Ε. στο 14,8%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM