Επανέκδοση 10ετούς ομολόγου από το Δημόσιο με επιτόκιο 4,25%

Επανέκδοση 10ετούς ομολόγου από το Δημόσιο με επιτόκιο 4,25% Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Την επανέκδοση δεκατούς ομολόγου με επιτόκιο 4,25% και λήξη 15 Ιουνίου 2033, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Πρόκειται για την πρώτη δημοπρασία ομολόγων που διενεργείται στο πλαίσιο του τριμηνιαίου προγράμματος δημοπρασιών, που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με βασικό στόχο την βελτίωση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς κρατικών τίτλων. 

Η επανέκδοση ομολόγου γίνεται λίγο πριν την αναθεώρηση της αξιολόγησης του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας από τη Standard & Poor's την Παρασκευή 21 Απριλίου

Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 300 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 26 Απριλίου 2023. 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Οικονομία / Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύονται και οι επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ συνεχίζονται, οι ΗΠΑ επιτρέπουν προσωρινά την αγορά ρωσικού πετρελαίου εν πλω
THE LIFO TEAM