Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ σήμερα - Πότε κλείνουν ξανά

Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ σήμερα - Πότε κλείνουν ξανά Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Επιστρέφει η λειτουργία καταστημάτων και σούπερ μάρκετ μετά την επίσημη αργία της Πρωτοχρονιάς και το κλείσιμο της δεύτερης ημέρας στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. 

Κατά τη χθεσινή ημέρα, η οποία είναι εργάσιμη, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες λειτούργησαν κανονικά, σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο 2023. 

Κανονικά λειτούργησαν χθες και οι λαϊκές αγορές, όπου έκανε πρεμιέρα η καθολική εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων POS, για την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο, η αγορά θα παρείνει κλειστή λόγω του εορτασμού των Θεοφανείων, ενώ από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις.

Τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν ξανά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, στις 14 Ιανουαρίου. Οι προσφορές θα διαρκέσουν μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν, πόσο θα διαρκέσουν

Λίγες ημέρες μετά την πάροδο των γιορτών, μπαίνουν σε ισχύ οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες αναμένονται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, ξεκινούν πάντα τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη του επόμενου μήνα.

Τα καταστήματα μάλιστα, αναμένεται να ανοίξουν ξανά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη του Φεβρουαρίου ενώ τα καταστήματα προβλέπεται να ανοίξουν ξανά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου 2024.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM
 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM