Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν, πόσο θα διαρκέσουν

Ξεκινούν στις 8 Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Λίγες ημέρες μετά την πάροδο των γιορτών, μπαίνουν σε ισχύ οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες αναμένονται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, ξεκινούν πάντα τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη του επόμενου μήνα.

Τα καταστήματα μάλιστα, αναμένεται να ανοίξουν ξανά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη του Φεβρουαρίου ενώ τα καταστήματα προβλέπεται να ανοίξουν ξανά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου 2024.

Με βάση τις εκτιμήσεις των ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων ο τζίρος του τελευταίου μήνα του 2023 αναμένεται να ξεπεράσει τα περσινά επίπεδα, δηλαδή τα 3,83 δισ., και να κινηθεί πάνω από τα 4 δισ. ευρώ. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες οι καταναλωτές φαίνεται ότι προτιμούν αγορές που έχουν να κάνουν με ένδυση - υπόδηση, παιχνίδια, καλλυντικά, ηλεκτρονικά είδη και μικρές ηλεκτρικές συσκευές.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ περισσότερο κερδισµένες είναι οι µεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου, µε την πληθωριστική κρίση να προκαλεί επί της ουσίας διεύρυνση του χάσµατος µεταξύ μεγάλων και μικρότερων επιχειρήσεων. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν πιο εκτεταμένη πολιτική προσφορών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Οικονομία / «Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― Πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης, υποκύπτοντας στο βάρος της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 5,75%, κλείνοντας στις 2.074,42 μονάδες.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σενάρια με έκτακτα μέτρα τύπου «Pass» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Όλα θα κριθούν από την πορεία της τιμής του πετρελαίου Brent, η οποία αν σκαρφαλώσει και παραμείνει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για 30 ημέρες, θα πυροδοτήσει νέο ισχυρό κύμα ακρίβειας στην ελληνική οικονομία
THE LIFO TEAM