Ενέσεις ρευστότητας σε δύο τράπεζες της Ρωσίας

Ενέσεις ρευστότητας σε δύο τράπεζες της Ρωσίας Facebook Twitter
0

Φαίνεται πως οι κυρώσεις της Δύσης εναντίον της Ρωσίας με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώθηκε τους τελευταίους μήνες στην Κριμαία αρχικά και στην Ανατολική Ουκρανία μετέπειτα, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση δύο τράπεζες της χώρας.

Η ρωσική κυβέρνηση θα χορηγήσει βοήθεια 239 εκατ. ρούβλια (5 δισ. ευρώ) στην VTB Bank και την Rosselkhozbank. Η πρώτη θα λάβει τη μερίδα του λέοντος, δηλαδή 214 εκατ. ρούβλια και τα υπόλοιπα 25 εκατ. ρούβλια η δεύτερη, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που δόθηκε στη δημοσιότητα. Και οι δύο τράπεζες λόγω των δυτικών κυρώσεων έχασαν την πρόσβασή τους στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν επιδιώκει οι εγχώριες επιχειρήσεις να επισπεύσουν τις επενδύσεις τους, αποσκοπώντας στο να μειώσουν την εξάρτησή τους από τη Δύση και με αυτό το σκεπτικό προχώρησε στην επιβολή του εμπάργκο στην εισαγωγή της πλειονότητας των τροφίμων από τις χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Οικονομία / Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Με αυτή την αναβάθμιση ο οίκος κλείνει έναν ισχυρά θετικό γύρο αξιολογήσεων για το 2025, ενδυναμώνοντας το προφίλ σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας απέναντι στις παγκόσμιες αγορές
LIFO NEWSROOM