El Mundo: Η Ελλάδα χρειάζεται 2 δισεκ. το μήνα ως το 2018

El Mundo: Η Ελλάδα χρειάζεται 2 δισεκ. το μήνα ως το 2018 Facebook Twitter
SOOC
1

Η Ελλάδα θα χρειαστεί περίπου 90 δισεκατομμύρια ευρώ στη νέα συμφωνία, δηλαδή 2 δισεκατομμύρια το μήνα ως το 2018, σχεδόν 250 ευρώ ανά κάτοικο στην ευρωζώνη, αναφέρει σε άρθρο της η ισπανική εφημερίδα El Mundo. Εναλλακτική λύση εντός του ευρώ δεν υπάρχει σημειώνει ο συντάκτης, εκτιμώντας ότι αναμένεται μια σοβαρή ύφεση εντός αυτού του έτους αλλά και του επόμενου.

Από το πακέτο αυτό μόνο τα 8,5 δισεκ. θα εξευρεθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις και το πρωτογενές πλεόνασμα ενώ 7,7 δισεκ. θα επιστραφούν από τα κέρδη της ΕΚΤ. Επομένως τα υπόλοιπα 74 δισεκ. ευρώ θα πρέπει να έρθουν από το εξωτερικό.

Αυτά τα χρήματα θα πάνε για την κάλυψη επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (33.8 δισ.), για τα δάνεια από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ (2,1), για το χρέος (17.8), για ληξιπρόθεσμες οφειλές (7,0), ένα μαξιλάρι για τις τραπεζικές καταθέσεις (4,5) και 25 δισεκ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που θα ανοίξουν και πάλι, όμως οι έλεγχοι  των κεφαλαίων θα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις ΕΔΩ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ έγινε ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής

Οικονομία / Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ κατάφερε να γίνει ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Το Associated Press, έλαβε άδεια πρόσβασης στα κεντρικά γραφεία της αρχής και διαπιστώνει ότι σήμερα, η χώρα που πέρασε σχεδόν μια δεκαετία βουτηγμένη στο χρέος, έχει μετατραπεί σε έναν από τους καλύτερους δημοσιονομικούς «μαθητές»
LIFO NEWSROOM