Έκτακτο Euro Working Group για τη συμφωνία

Έκτακτο Euro Working Group για τη συμφωνία Facebook Twitter
0

Με βασικό θέμα συζήτησης την προκαταρκτική συμφωνία με την Ελλάδα συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, Πέμπτη, το EuroWorking Group, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να γίνει αποτίμηση της προκαταρκτικής συμφωνίας, ενώ θα συζητηθούν εκτενέστερα τα κρίσιμα ζητήματα των πρωτογενών πλεονασμάτων, του χρέους και των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης.

Όσο αφορά τα πλεονάσματα, η Γερμανία εμμένει στη σκληρή γραμμή της, καθώς ζητά να παραμείνουν στο 3,5% για 10 χρόνια μετά το 2018, με την ελληνική πλευρά να αντιπροτείνει 3 χρόνια.

Για τη λίστα με τα προαπαιτούμενα είναι απαραίτητη η συνεννόηση με το ΔΝΤ, αφού το Ταμείο ζητά αναλυτικότατη περιγραφή του τι πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για να εκταμιευθεί η δόση.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM