Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιεί αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου το οικονομικό επιτελείο, για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια

Η κυβέρνηση θα ζητήσει την έγκριση των θεσμών για τη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια, στο πλαίσιο των συζητήσεων που διεξάγονται σήμερα και αύριο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, για τη 12η αξιολόγηση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. 

Το οικονομικό επιτελείο θα ζητήσει να εγκριθεί αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς η «έκρηξη» των τιμών του φυσικού αερίου συμπαρασύρει τις τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας. 

Η αύξηση της επιδότησης δεν αποκλείεται να φτάσει στο 40-50%, σύμφωνα με τις πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης. Αν αυτό το σχέδιο εγκριθεί από τους θεσμούς, η μηνιαία επιδότηση θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 13 ευρώ ανά 300 kwh από 9 ευρώ που έχει ανακοινωθεί ήδη. 
 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταρηγθεί

Οικονομία / Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταργηθεί

Η Saudi Aramco λέει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα υπάρχουν για «πολύ, πολύ καιρό» καθώς ο κόσμος θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τέτοια οχήματα «και μετά το 2040»
LIFO NEWSROOM