Δυσοίωνα τα νέα για την κερδοφορία της Ryanair

Δυσοίωνα τα νέα για την κερδοφορία της Ryanair Facebook Twitter
EPA
0

Δυσοίωνα ξεκινά η χρονιά για την Ryanair καθώς η εταιρία ενημέρωσε πως η κερδοφορία της θα είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη. H εταιρεία αποδίδει το γεγονός στη μείωση των ναύλων και τον ανταγωνισμό. 

Παράλληλα προειδοποίησε για το ενδεχόμενο και νέας αναθεώρησης οικονομικών προβλέψεων ανάλογα με την εξέλιξη του Brexit.

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι περιμένει τα κέρδη μετά φόρων να διαμορφωθούν στις 31 Μαρτίου ανάμεσα στο 1 δισεκατομμύριο και 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για κέρδη ανάμεσα σε 1,1 δισεκατομμύρια και 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παρά τη χαμηλότερη διαμόρφωση των κερδών, ο αερομεταφορέας υπολογίζει πως ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί κατά 9%. 

Οι ναύλοι της Ryanair σημείωσαν πτώση 7% αυτόν τον χειμώνα έναντι 2%, ποσοστό που ήθελαν οι αρχικές προβλέψεις. 

Η εταιρεία εκτιμά πως οι χαμηλοί ναύλοι προκαλούν προβλήματα και για τους ανταγωνιστές ανάμεσα στους οποίους και η Flybe η οποία διασώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. 

Σημειώνεται πως μια σειρά αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους που ανταγωνίζονται την Ryanair, όπως η Wow, η Flybe και σύμφωνα με αναφορές και η Germania, είναι προς πώληση. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Michael O'Leary, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, σημειώθηκε ικανοποιητική χωρητικότητα στις κοντινές διαδρομές στην Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι επιβάτες, αυτόν τον χειμώνα, απολάμβαναν το ρεκόρ των χαμηλότερων ναύλων. 

Δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που η Ryanair έδωσε στη δημοσιότητα πρόβλεψη για μειωμένα κέρδη αφού τον Οκτώβριο  γνωστοποίησε πως τα ετήσια κέρδη μετά τους φόρους θα κυμανθούν ανάμεσα σε 1,1 δισεκατομμύρια και 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης που ήθελε την κερδοφορία να κυμαίνεται ανάμεσα σε 1,25 δισεκατομμύρια 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αναθεώρηση του Οκτωβρίου οφείλεται σε μια αποδιοργανωμένη καλοκαιρινή περίοδο που χαρακτηρίστηκε από ακυρώσεις πτήσεων εξαιτίας των απεργιών του προσωπικού εδάφους σε Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία και Γερμανία. 

Αυτό οδήγησε στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. 

Με πληροφορίες από BBC/Skynews/Guardian 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM