Το ΔΝΤ επιμένει για το xρέος: Ζητά στρατηγική για τη βιωσιμότητα πριν εγκρίνει το πρόγραμμα

Το ΔΝΤ επιμένει για το xρέος: Ζητά στρατηγική για τη βιωσιμότητα πριν εγκρίνει το πρόγραμμα Facebook Twitter
0

Θετικές είναι πλέον οι προοπτικές για την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι απαραίτητο οι υπάρξουν «επαρκείς διασφαλίσεις για μία αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού Χρέους».

 

Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος τύπου ΔΝΤ Τζ. Ράις σε ανακοίνωσή του, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη θέματα πολιτικής που παραμένουν ανοικτά. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, «βρισκόμαστε πλέον σε ένα σημείο όπου μπορούμε να ισχυριστούμε βάσιμα ότι υπάρχουν θετικές προοπτικές για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επί των ανοικτών θεμάτων κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που θα διεξαχθούν στην Αθήνα».

 

«Μία τέτοια συμφωνία, στις πολιτικές θα πρέπει να συμπληρωθεί με διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης προκειμένου να διασφαλιστούν επαρκείς διασφαλίσεις για μία αξιόπιστη στρατηγική η οποία θα αποκαθιστά τη βιωσιμότητα του Δημόσιου Χρέους, πριν το πρόγραμμα τεθεί για έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM