Δεσμεύτηκαν οι περιουσίες 121 μεγαλοφοροφυγάδων

Δεσμεύτηκαν οι περιουσίες 121 μεγαλοφοροφυγάδων Facebook Twitter
4

Στη δέσμευση περιουσιών 121 φυσικών προσώπων και εταιρειών που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής προχώρησε το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε φυσικά πρόσωπα και εταιρίες, διαπιστώθηκε τα προηγούμενα έτη μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή,  από μη έκδοση παραστατικών και μη απόδοση ΦΠΑ.

Ανοίχτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί όπου εντοπίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και ξένο συνάλλαγμα, τα οποία δεσμεύτηκαν υπέρ του δημοσίου. Ακόμη, κατασχέθηκαν πολυτελή ακίνητα, μετοχές στα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Ν.Υ. και επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρίες.

 «Η ανοχή σε όσους φοροδιαφεύγουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, τελείωσε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.

«Το ΣΔΟΕ έχει λάβει συγκεκριμένες εντολές να δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία όσων κλέβουν το κράτος και τελικά τους ίδιους τους πολίτες που δοκιμάζονται από μια πρωτοφανή κρίση. Είναι αδιανόητο να σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή κάποιοι αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους», συμπλήρωσε ο υπουργός, κάνοντας γνωστό ότι  εκρεμμούν τα αποτελέσματα κι άλλων ελέγχων.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM
Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Οικονομία / Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Με αυτή την αναβάθμιση ο οίκος κλείνει έναν ισχυρά θετικό γύρο αξιολογήσεων για το 2025, ενδυναμώνοντας το προφίλ σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας απέναντι στις παγκόσμιες αγορές
LIFO NEWSROOM