BP: Ρεκόρ 14ετίας στα κέρδη του τελευταίου τριμήνου - Τριπλάσια από το 2021

BP: Ρεκόρ 14ετίας στα κέρδη του τελευταίου τριμήνου - Τριπλάσια από το 2021 Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unpslash
0

Τα μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου των τελευταίων 14 χρόνων κατέγραψε η BP καθώς οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου εκτοξεύτηκαν. 

Ο ενεργειακός γίγαντας είδε τα κέρδη του να εκτοξεύονται στα 8,45 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου - ποσό σχεδόν τριπλάσιο από της αντίστοιχης περιόδου του 2021

Το τριμηνιαίο αυτό κέρδος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία της εταιρείας και δημοσιοποιείται μετά τα κέρδη-ρεκόρ της ανταγωνιστικής της Shell. 

Κι όλα αυτά ενώ ένα μέσο βρετανικό νοικοκυριό εκτιμάται πως θα πληρώσει πάνω από 3.600 λίρες σε ενέργεια αυτόν το χειμώνα. 

Τα διαστημικά αυτά κέρδη προκάλεσαν αντιδράσεις και τις εκκλήσεις πολλών προς την κυβέρνηση να φορολογήσει περαιτέρω τις επιχειρήσεις ώστε να βοηθηθούν τα νοικοκυριά με τους υπέρογκους λογαριασμούς. 

«Είναι σαφές πως υπάρχουν τεράστια έκτακτα έσοδα στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και είναι σαφές πωως υπάρχει πρόβλημα στην αγορά ενέργειας, γι'αυτό και πρέπει να διορθώσουμε το ένα με το άλλο» σημειώνει στο BBC ο Ντέιλ Βινς, πρόεδρος του προμηθευτή ενέργειας Ecotricity. 

Η βρετανική κυβέρνηση εισήγαγε πακέτο μέτρων προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες με τους λογαριασμούς ενέργειας. Μεταξύ αυτών, έκπτωση 400 λιρών για τους πολίτες ενώ για τις πετρελαϊκές εταιρείας επιπλέον φορολόγηση κερδών. 

Με πληροφορίες από BBC

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Οικονομία / Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει τη σταδιακή εξίσωση των τιμών και των φόρων μεταξύ των κρατών-μελών, ώστε να περιοριστεί το «τουριστικό κάπνισμα», το φαινόμενο κατά το οποίο καταναλωτές αγοράζουν φθηνότερα τσιγάρα από γειτονικές χώρες
LIFO NEWSROOM
ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM