ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

BP: Ρεκόρ 14ετίας στα κέρδη του τελευταίου τριμήνου - Τριπλάσια από το 2021

BP: Ρεκόρ 14ετίας στα κέρδη του τελευταίου τριμήνου - Τριπλάσια από το 2021 Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unpslash
0

Τα μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου των τελευταίων 14 χρόνων κατέγραψε η BP καθώς οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου εκτοξεύτηκαν. 

Ο ενεργειακός γίγαντας είδε τα κέρδη του να εκτοξεύονται στα 8,45 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου - ποσό σχεδόν τριπλάσιο από της αντίστοιχης περιόδου του 2021

Το τριμηνιαίο αυτό κέρδος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία της εταιρείας και δημοσιοποιείται μετά τα κέρδη-ρεκόρ της ανταγωνιστικής της Shell. 

Κι όλα αυτά ενώ ένα μέσο βρετανικό νοικοκυριό εκτιμάται πως θα πληρώσει πάνω από 3.600 λίρες σε ενέργεια αυτόν το χειμώνα. 

Τα διαστημικά αυτά κέρδη προκάλεσαν αντιδράσεις και τις εκκλήσεις πολλών προς την κυβέρνηση να φορολογήσει περαιτέρω τις επιχειρήσεις ώστε να βοηθηθούν τα νοικοκυριά με τους υπέρογκους λογαριασμούς. 

«Είναι σαφές πως υπάρχουν τεράστια έκτακτα έσοδα στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και είναι σαφές πωως υπάρχει πρόβλημα στην αγορά ενέργειας, γι'αυτό και πρέπει να διορθώσουμε το ένα με το άλλο» σημειώνει στο BBC ο Ντέιλ Βινς, πρόεδρος του προμηθευτή ενέργειας Ecotricity. 

Η βρετανική κυβέρνηση εισήγαγε πακέτο μέτρων προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες με τους λογαριασμούς ενέργειας. Μεταξύ αυτών, έκπτωση 400 λιρών για τους πολίτες ενώ για τις πετρελαϊκές εταιρείας επιπλέον φορολόγηση κερδών. 

Με πληροφορίες από BBC

Οικονομία
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Οικονομία / «Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ακρίβειας είναι το ανθρακούχο νερό, το οποίο είναι 129% ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, οι χαρτοπετσέτες στο 100%, η μαργαρίνη (60%) και το βούτυρο (54%)
LIFO NEWSROOM